Selma wandplank

Iedereen die LOTIE een beetje kent, kent de Selma wandplank. Een van de populairste meubelstukken uit onze webshop! Als er iets vaak uitverkocht is, dan is het deze eyecatcher wel: de vintage plank die in iedere ruimte van het huis zijn plek vindt en op verschillende manieren te combineren is. Maar hoe zijn we eigenlijk op het idee van deze houten wandplank gekomen? We vertellen je er graag meer over én we hebben nog een nieuwtje voor jou. Lees snel verder!

Het ontstaan van de Selma

Nadat we het Elin junior bed succesvol in de markt hadden gebracht (lees hier meer over het ontstaan van LOTIE én het allereerste Elin junior bed), begon het alweer te kriebelen. Eigenlijk wilden we iets aanvullends, een ‘kleiner’ meubelstuk. Iets wat voor ons makkelijker zou zijn qua productie, maar ook zeker voor de klant gebruikersvriendelijk zou zijn.

Heel lang hoefden we niet na te denken, er was namelijk iets wat in onze ogen ontbrak in de wereld van (vintage) kindermeubelen: wandplanken! Zeker als je kijkt naar het eikenhouten sfeertje dat we creëren met ons Elin junior bed, dan is er gewoon niet veel te vinden.

En zeg nou eerlijk: zo’n plankje aan de wand voor jouw baby- of kinderkamer is enorm leuk om bijzondere dingen op tentoon te stellen (mooie accessoires, knuffeltjes, tandenbakjes… noem het maar op) én het kleedt echt je muur aan.

Maritte kwam met een heel goed idee: wat nu als we dezelfde eikenhouten latten gebruiken, die we bij Elin ook gebruiken? Waar je vervolgens een plank ín kunt schuiven, zodat je dat moeilijke gedoe ook niet hebt met het in elkaar zetten?

Niet veel later vertrok Maritte weer naar de schuur om een prototype te creëren van het idee dat steeds meer vorm kreeg in ons hoofd. Met succes: tijdens het testen bleek dat de plank stevig genoeg was om genoeg mooie spulletjes op te zetten – hij doorstond namelijk een test met flink wat boeken.

 

“Zo’n plankje aan de wand voor jouw baby- of kinderkamer is enorm leuk om bijzondere dingen op tentoon te stellen.”

 

Gelaserde planken

Met ons idee gingen we naar een producent die ons hiermee kon helpen. De planken zouden gelaserd worden, zodat er een tof contrast ontstaat: lichtere eikenhouten planken, met een hele donkere (zwarte) rand. Een simpel ontwerp, voor zowel de producent als de klant. Je hebt geen dragers nodig, die je bij velen wandplanken wél nodig hebt om ze te bevestigen aan de muur. Alles blijft mooi in stijl.

Nieuwe look

Inmiddels is de Selma wandplank niet meer weg te denken uit ons assortiment en hangen er door heel Nederland Selma’s te pronken in babykamers, kinderkamers maar ook woonkamers en keukens. Waar het idee dus begon met oog op baby- en kinderkamers, zien we ze nu overal terug.

Maar LOTIE zou LOTIE niet zijn als we niet in beweging zouden blijven. We zijn altijd in ontwikkeling en aan het kijken hoe we onze producten van nóg betere kwaliteit kunnen maken.

Zo hebben we de Selma wandplank onlangs ook een kleine make-over gegeven. Eentje die op het eerste (blote) oog niet zichtbaar is, maar achter de schermen wel voor verandering zorgt: in plaats van het laseren van de planken, worden ze tegenwoordig gefreesd. Wel behouden we uiteraard het zwarte randje – dat voor het unieke contrast zorgt. De afwerking is in onze ogen nóg mooier en het ziet er net even wat strakker uit.

Modulair systeem

Al vanaf het ontstaan van de Selma wandplank opperde Rebecca het idee om de plank modulair te ontwikkelen. Want hoe tof is het als je je eigen systeem kunt creëren op de muur? Vanaf nu kun je de wandplanken dus ook hélemaal zelf samenstellen naar eigen smaak! De twee- en drieplank systemen blijven ook in de verkoop, maar daarnaast kun je een heel eigen wandplankensysteem bedenken.

Het voordeel hiervan is dat het zo dynamisch kan worden als je zelf wilt: de planken laten verspringen, of juist één rechte, lange plank over de breedte van je muur? En wat dacht je van een wand vol met Selma’s? Het kan allemaal!

De onderdelen van de Selma wandplanken zijn daardoor nu ook los te verkrijgen: je hebt de keuze uit drie soorten latten, en drie soorten (breedtes) planken.

Vanaf nu kun je de wandplanken dus ook hélemaal zelf samenstellen naar eigen smaak! 

De Selma wandplank op verschillende manieren combineren

Tot nu toe is het minimalistische maar tijdloze design een van de meest succesvolle producten in onze webshop. De batches waren voorheen binnen no-time uitverkocht (wat overigens nu geen probleem meer is omdat er productie op constante basis is).

Dat vinden wij eigenlijk niet zo gek, want de wandplank is echt óveral te combineren. Het design past in iedere kamer, en dit is iets wat we ook  terug horen van onze klanten. En ook terugzien: we krijgen regelmatig de meest prachtige resultaten doorgestuurd via Instagram, dat is voor ons echt de kroon op het werk!

Je bent nu helemaal op de hoogte van alle feitjes en nieuwtjes rondom onze Selma wandplank. Blijft nog één vraag over: waar ga jij jouw Selma ophangen? 

Mocht je vragen hebben over de wandplank, of hulp nodig hebben met het bestellen van jouw modulaire systeem? Je kunt ons altijd bereiken via Instagram, of stuur een e-mail.