SEPTEMBER 2022

Kinderkamer verven? 3 leuke ideeën voor kleuren

Is jouw kleintje baby af en wordt het tijd voor een echte kinderkamer? Dan wordt het ledikant opgeborgen en komt er een mooi juniorbed voor in de plaats. Maar zo’n nieuwe levensfase verdient meer dan alleen een nieuw bed. Tijd voor een nieuwe look met de juiste kinderkamer meubels! De kinderkamer verven is een kleine handeling met een groots effect, maar het kiezen van een kleur kan nog weleens lastig zijn. Jouw kleurkeuze is immers bepalend voor de sfeer die de kamer van je kindje uitstraalt. Ben je op zoek naar inspiratie om de kinderkamer te schilderen? Wij delen 3 leuke kleur ideeën voor jouw kinderkamer!

Idee 1: Pastelkleuren zorgen voor een oase van rust

Een kinderkamer verven in pastelkleuren is hip en dat heeft zo zijn redenen. Pastelkleuren zijn zachte tinten van een kleur. Ze zorgen voor een gevoel van rust. De meeste pastelkleuren staan prachtig bij houten (kinder)meubels. Je kunt ze ook heel goed combineren met andere kleuren, zoals het okergeel in het voorbeeld hieronder. Wie ervoor kiest om de kinderkamer in pastelkleuren te verven kan een tijdje vooruit: een nieuwe look creëer je heel gemakkelijk door accessoires en beddengoed te vervangen door producten in een andere accentkleur.

Idee 2: Een lambrisering mag je in felle kleuren schilderen

Met deze leuke inspiratie om je kinderkamer te verven, geef je de ruimte direct een speels effect. Een lambrisering schilderen is makkelijker dan je denkt: gebruik goed schildertape en plak hiermee een rechte lijn af op de muur. Je kunt nu het onderste vlak een kek kleurtje geven. Een lambrisering leent zich perfect voor knal kleuren die je liever niet gebruikt om een hele wand in de kinderkamer in te schilderen. Als je de muur boven de lambrisering wit verft, kun je niet de mist in gaan.

Idee 3: Kleur ideeën voor de kinderkamer van je kleuter

Heeft jouw kindje steeds meer te vertellen en groeit hij of zij uit de schattige kinderkamer die jij jaren geleden bedacht? Kleur ideeën voor de kinderkamer van een kleuter, verschillen van kleuren inspiratie voor de kinderkamer van een baby of peuter. Een donkere kleur kan opeens heel goed passen bij de wensen van je kind. Het zorgt voor een gevoel van geborgenheid waardoor de kinderkamer een fijne plek wordt waar ze zich even kunnen terugtrekken. Donkere kleuren zijn daarnaast een mooie ondergrond voor tekeningen, posters en andere decoratie. Een wandplank met mooie accessoires komt met een donkere achterwand goed tot zijn recht. Je kleuter kan zijn eigen kamer versieren, zonder dat hierdoor jouw kinderkamer ontwerp wordt aangetast.

Inspiratie voor de kinderkamer: kleuren en meer

Wil je meer inspiratie om de kinderkamer te verven of te decoreren? Bekijk dan onze pagina voor kinderkamer inspiratie of peuterkamer inspiratie. Op onze Pinterest pagina vind je nog veel meer leuke interieur en kleur ideeën!