Over ons

LOTIE is een Nederlands (kinder) interieurmerk. Wij ontwerpen en produceren meubels met de authenticiteit van een vintage product, maar met de hedendaagse kwaliteit- en veiligheidseisen. Met onze meubels willen wij een ruimte creëren waarin iedereen zich thuis en eigen voelt.

Rebecca en Maritte, het team achter LOTIE, ontmoetten elkaar op het werk waar ze hun gezamenlijke liefde voor mid-century design ontdekten. Rebecca runt al meer dan tien jaar een online webshop Feestrijk, waar ze vintage meubels, accessoires en handgemaakte producten van gerecyclede materialen verkoopt. Omdat de vraag naar unieke vintage producten steeds groter werd en het kwaliteitsaanbod schaarser, besloten de twee hun krachten te bundelen en hun eigen reeks producten te ontwerpen, geïnspireerd op vintage meubels en accessoires.
LOTIE heeft een passie voor schoonheid, natuurlijke zachte kleuren en doordacht design. We focussen op kwaliteit, goed ingekochte (eco-vriendelijke) materialen, en duurzame productie. We wilden ook het productieproces zo lokaal mogelijk houden om een soepele overgang van ontwerp naar product te garanderen en nauw samen te werken met de ambachtslieden.

Dit alles garandeert dat een LOTIE stuk uniek is en gemaakt om jarenlang mee te gaan!

Doordacht design

Natuurlijke materialen

Gemaakt van 100% massief FSC eikenhout en niet-giftige verven en vernissen.

Veiligheid voorop

De meubels worden 2 keer geschuurd en gelakt voor het gladste resultaat.

Kleinschalig en lokaal

Lokaal geproduceerd met de grootste zorg en vakmanschap.