SEPTEMBER 2022

Richt je kleine kinderkamer praktisch en mooi in met deze 3 voorbeelden

Heb jij moeite met het inrichten van een kleine kinderkamer? Bij LOTIE weten we dat een kinderkamer niet groot hoeft te zijn om er een fijne plek van te maken. Ben je benieuwd hoe je dit doet? We delen graag deze 3 voorbeelden van kleine (maar fijne) kinderkamers met je.

Inspiratie 1: Een daybed is een super oplossing in een kleine kinderkamer

Wil je een kamer creëren waarin je kind kan slapen, lezen, spelen en relaxen en heb je hiervoor weinig ruimte beschikbaar? Een daybed is een super oplossing voor de kleine kinderkamer. Anders dan een normaal bed is het daybed wat lager bij de grond gelegen, waardoor het met een paar goede kussens ook heel goed als bank of chillplek te gebruiken is. Met het juiste matras kan je kindje nog steeds heerlijk in dit bed slapen. Ons Vidar daybed heeft een vintage look en staat hoog op zijn pootjes. Hierdoor kun je onder het bed doorkijken, waardoor de kamer niet aan ruimtelijkheid verliest.

Inspiratie 2: Een kleine kinderkamer? Ga de hoogte in!

Dat in een kleine kinderkamer weinig vloeroppervlakte beschikbaar is, betekent niet dat er geen ruimte is. Wat dacht je van de muren? Deze kun je goed gebruiken! Ga de hoogte in en gebruik een wandplank als opbergruimte voor speelgoed of om leuke decoratie op uit te stallen. Als je meerdere planken uit hetzelfde wandplankensysteem gebruikt, wordt je kleine kinderkamer niet te druk. Door de planken verticaal boven elkaar of horizontaal naast elkaar aan de muur te bevestigen, accentueer je de breedte of hoogte van de kamer en creëer je een ruimtelijk effect.

Inspiratie 3: Benadruk de kleine ruimte van de kinderkamer

Een goed bed en een vloerkleed om op te spelen, zeg nu zelf: meer heb je in de slaapkamer toch eigenlijk niet nodig? Als je moeite hebt om meerdere meubels in de kinderkamer kwijt te kunnen, kun je er ook voor kiezen om de kleding van je kleintje ergens anders op te bergen (bijvoorbeeld in een gangkast of in jouw eigen kledingkast). Nu je jezelf beperkt tot het plaatsen van een bed, kan het heel mooi zijn om de geborgenheid van de kleine kinderkamer te benadrukken. Ga voor donkere kleuren en grote gebaren. Zo zijn het behang en het Elin junior bed in het voorbeeld van de kleine kinderkamer hierboven echte eyecatchers. Je ziet: er is weinig voor nodig om een kleine kinderkamer sfeervol te maken!

Meer inspiratie voor de inrichting van een kleine kinderkamer

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je kinderkamer? Bekijk dan onze pagina voor kinderkamer inspiratie of peuterkamer inspiratie. Op onze Pinterest pagina staan nog veel meer voorbeelden van sfeervolle (kleine) kinderkamers!