SEPTEMBER 2022

6 tips voor het inrichten van een neutrale kinderkamer

Wanneer je kindje toe is aan een nieuwe slaapkamer, denk je waarschijnlijk een van deze twee dingen: ‘Yes! Een nieuw project waar ik me helemaal in kan laten gaan’ of ‘Help, wat vind ik leuk en waar moet ik beginnen?’ Het maakt niet uit wat jouw gedachten in deze situatie zijn, je bent hoe dan ook op zoek naar inspiratie. Daarvoor zit je hier helemaal op de juiste plek! In deze blog geven we je 6 tips voor het neutraal inrichten van je kinderkamer, aan de hand van verschillende eigen voorbeelden.

Tip 1: Kies tijdloze kindermeubels

Het ontwerpen en inrichten van een kinderkamer kan best een opgave zijn. Veel stijlen zijn ten slotte trendgevoelig, en dat maakt het vaak lastig. Want vind je dat over een aantal jaar óók nog wel leuk? Daarom focussen wij ons altijd op tijdloze meubelstukken, die jarenlang mee kunnen (en zelfs doorgegeven kunnen worden aan broertje, zusje, neefje, nichtje of zelfs een volgende generatie!) én in vrijwel ieder kamertje passen.

De meubelstukken zijn altijd het startpunt, en daaromheen kun je continu veranderingen doorvoeren. Je kunt door de jaren heen wisselen met muurkleuren, behangetjes, vloerkleden en accessoires. Zo kun je toch nog wat trends meepikken!

Tip 2: Hout is goud (als het om tijdloos gaat)

In deze kinderkamer zie je een neutrale basis van houten kindermeubels. Het voordeel van dit materiaal is dat het eigenlijk overal wel bij past, en dus te gebruiken is bij kinderkamers voor zowel meisjes als jongens. Het is super eenvoudig om jouw kinderkamer sfeer te geven met kinderkamer accessoires, een wandplank en kleuren. Toe aan iets anders? Dan verander je het weer! Geef de kamer een ander kleurtje en het ziet er gelijk alweer heel erg anders uit.

Tip 3: Combineer oud en nieuw

Wil je extra sfeer in jouw kinderkamer? Combineer dan eens nieuwe meubels met oudere stukken! Het kamertje krijgt hierdoor direct veel meer karakter. Gebruik (zelfgemaakte) versiering zoals slingers en pom pom’s voor een feestelijk tintje in de tijdloze kamer van jouw kindje. Deze fleuren de boel direct op. Ook hierbij creëer je direct meer sfeer door met kleur aan de slag te gaan.

Tip 4: Combineer roze met blauw

Een verrassende tip die ook terug te zien is in bovenstaande afbeelding: blauw is enorm goed te combineren met roze. Op deze foto zie je een blauwe muur met prachtige (oud)roze accessoires zoals een hemeltje en een vloerkleed. Daartussen staat het Elin peuterbed te pronken in haar donkerbruine, walnoten uitvoering. Zo zie je dat dit tijdloze meubelstuk overal wel bij past: of je nu op zoek bent naar inspiratie voor jouw dochter of zoon, dit juniorbed past overal bij!

“Blauw is enorm goed te combineren met roze”

Tip 5: Meer meubels van hetzelfde (tijdloze) materiaal

Zorg voor rust in je kamer door meerdere meubels in dezelfde kleur of hetzelfde materiaal aan te schaffen, zoals je in deze kamer ziet. Hierin staat het prachtige Elin bed in een eenpersoons-uitvoering, gecombineerd met de eikenhouten Oskar kast. Indien je op zoekt bent naar een vintage kinderkamer kast maar wel met de hoogwaardige kwaliteit van nu, dan is dit de kinderkast die daar perfect bij aansluit! De lichte wanden en neutrale accessoires maken dit een kamertje om van te dromen.

Tip 6: Mixen met neutrale materialen

Houd je toch meer van een speels interieur, maar wil je wel een neutrale kinderkamer inrichten? Dan kun je ervoor kiezen om toch te gaan mixen met materialen. Maar let op: kies hiervoor dan wel tijdloze materialen, met een neutrale uitstraling, zoals rotan, hout, juten en linnen. De mix zorgt er voor dat er extra sfeer in het kamertje komt, waar jij zo naar op zoek bent!

Wist je dat het Vidar daybed een bed en bank ineen is? Jouw kind kan hier dus ’s nachts heerlijk in slapen, en overdag lekker op zitten en relaxen.

Inspiratie voor de kinderkamer: kleuren en meer

Wil je meer inspiratie om de kinderkamer te verven of te decoreren? Bekijk dan onze pagina voor kinderkamer inspiratie of peuterkamer inspiratie. Op onze Pinterest pagina vind je nog veel meer leuke interieur en kleur ideeën!